Jack Vreeswijk till Malungsfors för första gången!

Det är en stor ära att för första gången ha den store Jack Vreeswijk på Forsgläntans scen i Malungsfors. Speciellt med tanke på det fantastiska år som Jack haft i samband med filmen om hans fars liv ”Cornelis”, som gjort stor succé med fullsatta biografer i hela Sverige.

Som Jack uttrycker det själv; ”2011 lär nog gå till historien i min värld som den mest konsertrika i min karriär. Tror att vi i sluttampen landar på ..äh jag vet inte..men det blir en del. Det har ju varit ett händelserikt år med filmen om farsan, Hans-Erik’s soloplatta samt därpå följande turné . Den turnén har blivit en dundersuccé med utsålda hus!”

Här kommer lite fakta om Jack;

Jack VreeswijkLars Jacob Jack Vreeswijk, född 25 januari 1964 i Stockholm, är en svensk vissångare, textförfattare och kompositör, son till trubaduren Cornelis Vreeswijk. Han går i sin fars fotspår och har hittills släppt tre egna album samt sjunger ofta sin fars visor. Vid sin sida har han gitarristen Love Tholin.

Sommaren 2006 spelade Jack Vreeswijk med ensemble upp föreställningen ”Från James Dean till Nationalskald”, som handlade om hans far Cornelis, på Lundsbrunns Kurort i Götene. Manuset skrevs av honom själv. Han spelade även huvudrollen som den äldre Cornelis. Skådespeleriet varvades med låtar.

Jack har även komponerat musik till filmen om Cornelis Vreeswijks liv samt producerat åtta av spåren på Hans-Erik Dyvik Husbys album I ljuset av Cornelis.

Han har bland annat jobbat som slaktare på Konsum och på ett autismcenter när han inte hållit på med musik. År 2000 fick han ta emot Cornelis Vreeswijk-stipendiet och 2008 Fred Åkerström-stipendiet.

Jack Vreeswijk är numera bosatt i Alingsås med sin familj.

Diskografi:

  • 1996 – Is i magen
  • 2004 – Underbart
  • 2009 – Jack Vreeswijk sjunger Vreeswijk
  • 2010 – Cornelis (kompositör)

Jack Vreeswijk gästar Malungsfors för första gången den 16 Juli! Missa inte det!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jack Vreeswijk till Malungsfors för första gången!

  1. Emma skriver:

    Underbar bokning! Jag längtar till den 16 Juli! Ska bli så kul att höra Jack i Malungsfors!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *