Stefan Andersson tillbaka till Malungsfors!

Vi är väldig nöjda och stolta att än en gång kunna presentera en av Sveriges bästa och trevligaste artister och underhållare! Frågan är om inte Stefan är den mest önskade artisten till Malungsfors visfestival efter sitt succéframträdande under premiäråret av festivalen 2007. Ingen som var där glömmer hur han trollband en hänförd festivalpublik och fick spela extranummer på extranummer till publikens & undertecknads stora glädje!

Stefan har även en stor del i att festivalen blev till överhuvudtaget då han stöttat och uppmuntrat mitt (Johans) arbete med både festivalen och mitt egna skrivande. Utan Stefan hade det troligen inte funnits någon visfestival i Malungsfors. Så därför hälsar vi naturligtvis Stefan extra välkommen till 5-års jubiléet av ”Sveriges mysigaste festival”!

  • 1991 skrev han skivkontrakt med The Record Station/BMG och släppte 1992 albumet ”Emperors’ Day” och fick en stor hit med låten Catch the Moon. För sitt debutalbum mottog han 1992 en grammis som årets nykomling.
  • 1993 kom uppföljaren ”Walk right on”.
  • 1996 släppte han ”Under a low-ceilinged sky” där han samarbetade med den amerikanska textförfattaren Terry Cox. ”Anywhere is paradise” blev en hit i Sverige.
  • Första gången Stefan Andersson hördes på svenska var 1997 med albumet ”På svenska”.
  • Han bytte 2004 skivbolag till Zebra Art Records och släppte albumet ”Stranger’s house” med låtar som ”Dear God” och ”A Baker song”.
  • Samarbetet med nya bolaget fortsatte 2005 med hans första livealbum ”En främlings hus”, inspelad iAnnedalskyrkan i Göteborg. Låtarna till ”En främlings hus” är hämtade från Anderssons samtliga album och arrangerade för kör och stråkar.
  • Han bildade 2007 ”Andersson & Gibson” tillsammans med Aleena Gibson och deltog i den svenska Melodifestivalen 2007 den 3 februari 2007 i Jönköping med melodin ”Anything But You”, som slogs ut i deltävlingen.
  • Albumet Marstrandsfånge No 90 Kleist släpptes 2008 på eget bolag och är ett konceptalbum som handlar om Carlstens fästnings historia. Han porträtterar fångarna som satt fängslade där och deras öden. Tomas von Brömssen och CajsaStina Åkerström gästar på två utav visorna.
  • Han fortsatte med sitt historiska tema 2009 då han släppte konceptalbumet Skeppsråttan som handlar om det gamla Göteborg. Visorna handlar bland annat om Lars Gathenhielm, Svenska Ostindiska Companiet och om den danske amiralen Peter Wessel Tordenskjolds anfall på Älvsborgs fästning 1719.
  • Den 16 mars 2011 (samma datum som Gustav III blev skjuten) släppte Stefan sitt tredje historiska album Teaterkungen. Det är ett kronologiskt album där han i text och musik beskriver vägen fram till mordet på kungen på Operan 1792. Hans baneman Anckarström får komma till tals liksom polismästare Liljensparreoch den trolige hjärnan bakom konspirationen general Pechlin. Inspelningen gjordes i Livrustkammaren på Stockholms slott. Sofia Karlsson gästar på visan Lyckoamuletten.

Stefan Andersson har de senaste åren haft en mängd historiska föreställningar/skådespel på bland annat Carlstens fästning, Livrustkammaren, Kronhuset,Varbergs fästning och Ostindiefararen Götheborg.

Besök gärna Stefans hemsida för mer info & lyssna på hans fantastiska sånger här!

Se Stefan Andersson i Malungsfors den 16 Juli!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *