Artister 2015 – Erik Segerstedt

Erik_Segerstedt
Första gången vi fick chansen att lära känna Erik Segerstedt var på en Idolaudition 2006. Lovorden haglade från en enig jury och det slutade med en andraplats i finalen. Det var dock allt annat än ett slut. Det var början på en framgångsrik popkarriär. Redan i februari 2007 släpptes det guldsäljande debutalbumet ”A Different Shade”. Senare samma år bildade han, tillsammans med Danny Saucedo och Mattias Andréasson, E.M.D, ett av Sveriges mest framgångsrika pojkband. Som soloartist och gruppmedlem har Erik sålt både guld och platina många gånger om och vunnit Grammis för årets låt.

Som den mångfasetterade artist och musiker Erik Segerstedt är ledde han en egen kör från hemstaden Uddevalla ända fram till en andraplats i TV4s Körslaget. Efter tvåfaldig medverkan i Melodifestivalen, där han tillsammans med E.M.D. knep en tredjeplats i finalen, och en hel sommar på turné med Diggilo-­‐gänget är han redo för att än en gång satsa på sig själv och sin egen musik.

Eriks vackra poplåtar, i kombination med sin uttrycksfulla röst ger den mest svårflirtade gåshud. Men han briljerar lika stort när han tar sig an andra musikstilar så som det traditionella amerikanska soundet som ligger Erik varmt om hjärtat. Det är inte bara rösten som är hans instrument. Både pianot och gitarren har hängt med sen barnsben och du kan praktiskt taget sätta vilket instrument som helst i handen på Erik och ljuv musik uppstår. I arrangemangen av sina låtar använder han sig gärna av både stämsång och stråkar. Lägg till Eriks känsla för starka melodier så förstår du varför alla kan se fram emot att höra guldkornen han just nu skriver och spelar in.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *