Artister 2015 – Kutym

_H9B4906-Edit-2-web

KUTYM – en duo med Julia Humbla från Stockholm och Fredrik Börjesson, ursprungligen från Malung. De två inledde sitt musikaliska samarbete vintern 2013, då Julia hörde en av Fredriks egna låtar, ”Too late”. Julia sökte efter en låtskrivare och Fredrik hade länge önskat att få jobba med en sångerska, så arbetet med att skriva nya låtar och repa inleddes omgående. I september 2014 fick de förstärkning i form av Hansi Baumgartner, som medverkar på några av de låtar som släpptes i början av sommaren 2015. Kutym har gjort ett flertal uppträdanden i Stockholm men detta blir deras första festival-spelning, och dessutom första spelningen utanför huvudstaden. Kutym spelar akustisk musik, egna låtar med texter på både engelska och svenska.

Julia har stor erfarenhet av flertalet studioinspelningar med olika producenter, sånguppträdanden, samt varit med under uttagningarna av TV-programmet ”Idol”.

Fredrik har en lång och spännande karriär bakom sig inom musiken. I drygt tjugo år har han spelat professionellt i Sverige, Norge och Finland som coverbandssångare och trubadur. Han har också jobbat som soloartist i New York under två år.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *