Artister 2015 – Monica Törnell

Monica_Tornell-web

Monica Törnell är sångerskan från Söderhamn som blev upptäckt som 16-åring av Cornelis Vreesvijk.

Hon har varit populär och hyllad i decennier med låtar som ”Vintersaga”, ”Heden”, ”Kavaljersvisan från Värmland”, ”Kungens man”. Och vem minns inte låten ”E de´ det här du kallar kärlek” som hon representerade Sverige med i Eurovision Song Contest 1986 tillsammans med Lasse Holm.

Störst var hon på 70- och 80-talet innan hon tvingades trappa ner rejält p.g.a. av sjukdom. Trots hälsoskäl och att hon varit verksam i branschen i 45 år så lyckas hon fortfarande beröra publiken med sin innerlighet när hon sjunger sina låtar. Numera gör hon endast ett fåtal spelningar om året så passa på att lyssna & se henne på Malungsfors Visfestival i år.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *