Artister 2015 – Ola Aurell

Ola_Aurell-Foto_Carina_Hedlund

Ola Aurell – Foto Carina Hedlund

Med sina hysteriskt roliga sånger och unika scenpersonlighet har Ola Aurell etablerat sig både på den svenska visscenen och som sjungande stå upp-komiker. Han har kallats allt från ”geni” och ”sjuk jävel” till ”han som fört visan in i 2000-talet”.

2012 framträdde han i RAW Comedy på Kanal 5, släppte sin debutskiva Tio sånger med sensmoral, och gjorde samma sommar braksuccé på Visfestivalen i Västervik. Sedan dess är han humorist på heltid, och turnerar runt Sverige och Skandinavien med sinasjälsfördärvliga alster och sitt glada vansinne.

Han ägnar sig även åt improvisationskomedi, och har skrivit och medverkat i flera P3-program.

Sedan 2012 samarbetar han med KSMB-legenden Johan Johansson, som producerat hans skivor Sagor för trasiga barn (2013) samt Nordisk familjebok
(släpps 2015).

Recension från VästerviksTidningen:

”… Den sjungande komikern, han presenteras så, börjar försiktigt på sitt karaktäristiskt spelat osäkra sätt. Han är en stor underhållare och han skaffar sig garanterat många nya fans den här kvällen. En låt om föräldrar som går i ”tonår” istället för barndom mottas med skrattsalvor som ekar ut över Gamlebyviken. När publiken uppmanas att sjunga med i rubriken ”man kan göra många saker med en katt” börjar många skratta redan innan roligheterna som följer. Det är klockrent och väldigt roligt. Hans stela framträdande kontrasteras av orden som strömmar ur munnen. Af Trampe blir tvingad att kalla in Aurell igen. Publiken kräver det.”

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *