Lasse Berghagen kommer till vårt 10-årsjubileum i Gläntan

I sommar firar Malungsfors Visfestival 10-års jubileum. Det är en festival som växt år för år och verkligen satt Malungsfors på kartan. Nu släpper vi vår första bokning till årets jubileumsfestival, ingen mindre än Lasse Berghagen.

Lasse-i-Scillahavet_web

”Vi har under många år haft Lasse Berghagen som något av en drömbokning, en artist som passar vår publik som hand i handsken” säger Johan Eriksson, bokningsansvarig och grundare av festivalen. ” Vi är väldigt stolta över att Lasse valt Malungsfors som en av få spelsplatser i sommar. Lasse kommer med helt band och kommer endast göra en handfull spelningar i sommar så vi känner oss verkligen utvalda. Förutom sin konsert kommer Lasse även att bjuda på jubileumsallsång i Gläntan.

Att just Lasse Berghagen besöker Forsgläntans scen gör att Johan tycker att cirkeln är sluten.

”Jag hittade en anteckning från ett byamöte när vi spånade om Malungsfors framtid och fann då följande text;

I Malungsfors om 10 år finns den pittoreska Gläntan som numer är rikskänd tack vare den årliga Visfestivalen som varje år äger rum lördagen innan Dansbandsveckan. Här har genom årens lopp många välbekanta vissångare uppträtt såsom Mikael Wiehe, Peter Lundblad, Cajsastina Åkerström och Lasse Berghagen.

I och med Lasse Berghagen har faktiskt alla dessa namn besökt festivalen och det visar att med målmedvetenhet och hårt arbete kan alla ens drömmar faktiskt bli verklighet!”

Berghagen_SVT-2016-02-11-kl.-14.57.56

Lasse Berghagen kommer med hela bandet och kommer endast göra en handfull spelningar i sommar.

Malungsfors Visfestival startade för tio år sedan och genom årens lopp har många välbekanta vissångare uppträtt såsom Mikael Wiehe, Peter Lundblad, Jack Vreesvijk och Cajsastina Åkerström.

SVT Dalarna – Lasse Berghagen kommer till Malungsfors Visfestival

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *