Sofia Talvik i Forsgläntan fredag 15 juli 2016

Sofia Talvik - Foto: Jonas Westin

Sofia Talvik – Foto: Jonas Westin

Sofia Talvik debuterade 2005 med rosade albumet Blue Moon och har sedan dess släppt fem album till på eget skivbolag, och blivit första svenska kvinnliga artist att spela på USA’s största festival Lollapalooza i Chicago.

”Of all the voices – and man, they seem to issue them at birth to Swedish women – Talvik has the most faith in hers in an ”I don’t need a theatrical gimmick” kind of way.” skrev Austin Chronicle om hennes framträdande på festivalen South by Southwest i Texas. Hyllningarna fortsatte genom 37 stater och över 250 konserter innan Sofia bestämde sig för att komma hem till Europa igen där hon släppte en bok om USA-turnén samt live-skivan ”Drivin’ & Dreaming LIVE”. Det senaste året har hon trollbundit Europa med sin klara röst och mjuka gitarrspel.

2015 släppte hon sitt 6:e studioalbum som legat på radio-listorna i USA och blivit hyllat som ett av årets 5 bästa Americana-album i England av The Telegraph.

Svensk press om Sofia Talvik: ”Big sky country” är det album jag lyssnar allra mest på just nu. Det är för att det var länge sedan jag hörde nånting helt nytt som på samma sätt fångar essensen av det jag älskar allra mest med Amerika och ständigt längtar till.
– Per Bjurman, Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/perbjurman/article20799647.ab

”Sammantaget har Sofia Talviks idoga turnerande också resulterat i ett vässat låtskrivande. Jag är imponerad.”
– Johan Lindqvist, Göteborgsposten 4/5 fyrar http://www.gp.se/kulturnoje/recensioner/musik/musik4fyrar/1.2694029-sofia-talvik-big-sky-country

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *