Artistpresentationer

Bild1 49033

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson är en unik artist, 4-faldigt grammisbelönad med stor integritet och alltid med största fokus mot musiken.
Våren 2005 förändrades saker och ting radikalt för Sofia Karlsson då hennes andra album, Svarta Ballader, plötsligt blev en stor succé över hela Sverige, hyllad av både kritiker och publik.
Sedan dess har Sofia spelat med sitt band i Norden i olika kombinationer, samt gjort bejublade konserter med Norrbottens Kammarorkester och Göteborgssymfonikerna.

 

Ola Magnell 1

Ola Magnell började sin karriär som textförfattare åt bland andra Siw Malmkvist och Lill Lindfors.Han brukar räknas till proggrörelsen, även om han inte tillhörde denna rörelses mest politiska gren. Han tillhörde också ett kommersiellt skivbolag, Metronome, för vilket han kritiserades av proggrörelsen. Textinnehållet i Magnells sånger var heller inte så ”plakatpolitiska” som förväntades av musikrörelsens företrädare. Ordkonstnären Magnell drogs mer åt det existentiella och melankoliska hållet, men den vassa politiska kritiken var ändå närvarande.
Flera av hans sånger har sjungits av andra artister.

 

Patrik Isaksson

Patrik Isaksson är en svensk sångare, låtskrivare, gitarrist och pianist inom pop, som slog igenom 1999 med låten ”Du får göra som du vill”. År 2006 ställde Isaksson upp i Melodifestivalen med bidraget ”Faller du så faller jag”, som dock inte nådde finalen. År 2008 ställde han återigen upp i festivalen med bidraget ”Under mitt tunna skinn”, som inte gick vidare från deltävlingen i Linköping. År 2016 deltog han tillsammans med Tommy Nilsson och Uno Svenningsson i Melodifestivalens andra deltävling. De kom på 7:e plats.

 

Jack!

Jack Vreeswijk, är vissångare, textförfattare och kompositör, son till trubaduren Cornelis Vreeswijk. Han går i sin fars fotspår och har hittills släppt tre egna album samt sjunger ofta sin fars visor. 2009 släpptes ”Vreeswijk sjunger Vreeswijk” som är en hyllning till ”min gamle släkting”, som han skriver på sin hemsida. År 2000 erhöll Jack Cornelis stipendiet och 2008 Fred Åkerström stipendiet.

 

Cajsa Stina Åkerström

Cajsa Stina Åkerström, är dotter till vistolkaren Fred Åkerström och döpt efter Fredmans första epistel (C. M. Bellman). Hon är artist, låtskrivare och författare.
1994 kom debutalbumet ”CajsaStina” som blev ett såväl musikaliskt som kommersiellt genombrott med 130.000 sålda ex.
Under 2004 startade CajsaStina det egna skivbolaget Calimba Records AB och sommaren 2005 släpptes den första produktionen på detta bolag; CD:n ”De vackraste orden – Tio visor” (distribution Virgin/EMI), där hon för första gången ägnade ett album åt att tolka andras visor, vilken direkt blev en stor framgång på topplistorna och sålde guld (30.000 ex) efter 3 månader.
2010 debuterade CajsaStina som författare – i september utkom boken ”Du och jag, farsan” på Norstedts Förlag.

 

Solala

Solala är en svensk a cappellagrupp från Göteborg. Gruppen startade 2012 och nådde uppmärksamhet genom sina videor på Youtube och Facebook. På sina videoklipp på Youtube sjunger de i köksmiljö egna arrangemang på kända sånger och spelar på diverse köksartiklar. År 2015 släppte gruppen sitt debutalbum Swedish Fishermen. År 2017 släppte gruppen sitt andra studioalbum ”Feber”.
Gruppen har bland annat medverkat i Allsång på Skansen. Den har 2017 14 000 prenumeranter och nära 3 miljoner visningar på Youtube.
År 2016 startade gruppen ”Solala Sessions” där de besöker kända artisters kök och gör covers tillsammans med dem, bland andra Helen Sjöholm.

 

SONY DSC

Emil Ernebro

Under två år studerade Emil Ernebro akustisk gitarr på Musicians Institute i Los Angeles och vann där priset Outstanding Player bland 400 gitarrister. Han är en fingerspels gitarrist. Under 2009 vann han 1:a pris i kategorin ”Unga förmågor” på Uppsala Internationella Gitarrfestival, fick årets Hagström stipendium, samt vann 1:a pris i kategorin ”Up and coming” (Ung lovande artist) för Guitar Peoples Prize, som delades ut på Fasching i Stockholm i mars 2010. Han har spelat med bland annat Jojje Wadenius, Pete Huttlinger, Janne Schaffer och Tommy Emmanuel. 2011 gav han ut sin första skiva ”Handmade”, där också Jojje Wadenius och Staffan Astner medverkar.

 

Fröken Elvis

Fröken Elvis är ett svenskt band som framför Elvislåtar tolkade på svenska. Första skivan kom ut 2015 och heter ”Elvis på Svenska”. I vår släpps deras andra album ”Kungen & Vi” och nu blandar de Elvis låtar med deras egna skrivna låtar, vilka går hand i hand med deras nya föreställning som kommer att innehålla material både från nya och första skivan.

 

Fredrik Eklind

”I gruvan jag slitit i snart tjugo år, och klarat mig undan från krämpor och sår. Men roströken gjorde mig törstig och matt, så jag drack mig berusad på krogen var natt!”

Så börjar berättelsen om Gruvhospitalet och en olycksdrabbad gruvdräng i Falu koppargruva. Med inspiration från den irländska folkmusiken har Fredrik Eklind skrivit visor om sin hemstad Faluns historia. Fredrik skriver också om minnesvärda händelser från sitt eget liv. T ex hur det gick till när han somnade på en nattbuss mitt i vintern.

Efter klassisk skolning på gitarr och två års studier inom genren visa på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv har Fredrik skaffat sig både scenvana och erfarenhet av att möta olika sorters publik. Idag turnerar han land och rike med sitt irländska band Fredriks Kompani samt gör egna framträdanden på olika scener runt om i Norden.

 

Suspekt

Suspekt är ett rockband som sjunger på Svenska.
Deras fokus ligger i texterna. Kärlek, politik, missbruk och längtan är några av de teman som berörs. Modern progg? Musikaliskt ligger de nog närmare klassisk gitarrbaserad rock.

Nu när de kommer till Malungsfors lämnar de elgitarrerna hemma och kommer spela en unpluggedversion av sin repertoar.

SUSPEKT bildades i Uddevalla 1990, De spelade ett par år och tog ett uppehåll på 22 år. De saknade varann och bestämde sig för att testa igen, det gick bättre än förväntat :)

 

Fredrik af Trampe

Fredrik af Trampe är åter i gläntan! Han är mångsysslaren som ena dagen pratar nöjeshistoria i radio, andra dagen ger ut en bok om roliga skivomslag och tredje dagen sjunger egna sånger på festivaler runtom i landet. Med i bagaget till Malungsfors har han låtar från nyligen utkomna debutskivan ”Tysta slag” – sånger om alltifrån högsommarångest till lyckan i att somna om en söndagmorgon – samt några halsbrytande anekdoter från levande livet.

 

Emilia Eriksson

Emilia Eriksson, 23 år från Malungsfors.
Större tiden efter gymnasiet har jag spenderat på resande fot och ser fram emot många fler äventyr där jag kan utforska och träffa nya människor. Musik är något som alltid legat mig varmt om hjärtat sen jag var liten. Sjungit har jag gjort sen jag ut kom men gitarrspelandet kom till intresse vid gymnasiet när jag fick min första gitarr av min pappa och mamma. Jobbar just nu bara med covers men vill i framtiden skapa min egen musik och beröra med mina egna ord och känslor.
Ser fram emot att få spela och sjunga på Visfestivalen i Malungsfors!

 

Getfarmen

Hej!!
Vi är ett band från Vansbro kommun.
Vi började spela tillsammans genom jobbet (Orkla) Spelade på en av våra firmafester och fortsatte därefter att spela ihop.

 

Frida Braxell

Frida Braxell är mest känd för sina träffsäkra och berättande texter. Under en tre minuter lång sång får lyssnaren ta del av en hel värld. Humor och allvar blandas friskt men ständigt återkommande är den höga igenkänningsfaktorn. Texterna tar upp ämnen om såväl relationsdraman som silvertejp och passar såväl unga som gamla.
När Frida besöker Malungsfors visfestival har hon dessutom hunnit släppa sin sommarsingel ”Dagarna vi minns” och festivalens besökare blir bland de första att höra den live.

 

Matilda Eriksson

Malungsfors bördiga sångerskan, Matilda Eriksson, vars hela liv rymts av musik. Redan som fyraåring sprang hon omkring med sin bandspelare och gormade i den tillhörande mikrofonen. Hon har sedan dess hunnit snöa in sig på dansband, pop, rock och slutligen funnit sin genre i countryn. Med sig på scenen har hon två eminenta bluegrassmusiker.

 

Jenny Almsenius

Den Göteborgsfödda sångerskan -och låtskrivaren Jenny Almsenius har turnerat flitigt runt om i Norden de senaste åren. Hon hyllas för sin starka scennärvaro, klara röst och personliga uttryck. 2011 kom det kritikerrosade debutalbumet Sånt som brinner och 2016 släpptes uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten. Utöver de egna låtarna tolkar Jenny ofta andras musik; allt från pop och visor  till blues och jazz.
”Festivalbesökarna är bara att gratulera. En stund med en av Sveriges bästa unga vissångerskor kan bli magiskt. Behöver ni fler bevis så gå in på hennes hemsida och lyssna på Handen där hjärtat är.” Helsingborgs Dagblad

 

Billy Opel

Billy Opel kommer från Mora spelar gitarr och sjunger. 2004 tilldelades han Mora kommuns kulturpris för sina visor på mål. På scen har han sysslat med en rad genrer genom åren, även om det alltid har funnits en koppling till rotbaserad musik, som country och blues.

 

John Mitchell & Sofie Jonsson

John Mitchell & Sofie Jonsson

 

Robin Brorsson

Robin Brorsson

 

 

 

-->