Artistpresentationer

Plura Jonsson 

Plura Jonsson som äntligen gör sin debut i Malungsfors tillsammans med sitt band. Plura har under våren varit aktuell i TV-succén ”Stjärnornas Stjärna” i TV4. Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Med ikoniska låtar som “Fulla för kärlekens skull”, “Pojkar pojkar pojkar” och “Kärlekens tunga” har rockpoeten från Norrköping en given plats i den svenska musikhistorien.

 Rolf Wikström

Dessutom kommer en annan legend göra debut på Malungsfors Visfestival, nämligen ”blueskungen” Roffe Wikström som varit på mångas ”önskelista” genom åren. Roffe kommer avsluta den inledande fredagen med sitt band. Här kommer det bli allt från Roffes blueshits till de älskade Nils Ferlin-tolkningrna från plattan ”Mitt hjärta är ditt”.

Bror Gunnar Jansson

Bror Gunnar Jansson är en annan bluesartist på stark frammarsch, han gjorde bl.a ett bejublat framträdande i ”På spåret” i vintras! Bror Gunnar kommer även han att framträda på fredagen.

Lars Demian

En annan efterfrågad visartist är Lars Demian. Lars kommer, som vanligt, framträda med sin vapendragare David Tallroth. Lars Demian är en av våra främsta visartister med låtar som ”Alkohol”, ”Pank” och ”Guldkant på ditt liv”. Lars blev 1991 Fred Åkerström-stipendiat och samma år fick han en grammis för albumet ”Lycka till”.

Sonja Aldén

Den fantastiska sångerskan Sonja Aldén kommer på lördagen göra sin debut på Forsgläntans scen. Hon skivdebuterade 2007 och har sedan gett ut ytterligare fem album, turnerat både själv och med andra artister och har med tiden blivit en av våra mest folkkära artister. Sonja har också kommit att bli en uttolkare av såväl egna som andras känslor.

Suzzie Tapper

Första gången i Malungsfors är det även för , känd från Suzzies Orkester, som släppte ett 30-tal singlar 10 album och några samlingsplattor. Kanske kommer ni ihåg låtar som ”Man kan äga” och ”Dansar i månens sken”

År 2008 gjorde Suzzie sin solodebut som 50-åring i Melodifestivalen med ”Visst finns mirakel”, fick skivkontrakt och släppte sin soloskiva ”Mirakel”

Billy Opel

En artist som besökt festivalen förut är Billy Opel. Denne fantastiske ordkonstnär från Mora gör i år sitt 3:e framträdande på festivalen och är alltid lika uppskattad! Här kan vi verkligen utlova skrattgaranti!

Heidi Baier

Dessutom kommer det bjudas på en efterlängtad comeback av den vissångerskan Heidi Baier som uppträdde på den allra första visfestivalen 2007. Detta en artist med rötterna djupt i den Dan Anderssonska myllan. Hon har fått flera fina utmärkelser i Dan Anderssons namn och jobbar även som guide i Luossastugan.

Mika Olavi

En annan välkänd dalaprofil är vissångaren Mika Olavi, som gör debut i Malungsfors med sitt band. Mika är kanske mest känd för sina nyhetsvisor på P4 Dalarna, Mika har även gjort debut som radiopratare i ”Karlavagnen” i samma kanal.

Frida Andersson 

Frida Andersson är en finlandssvensk singer & songwriter artist från Ekenäs, Finland. Frida har släppt 2 fantastiska skivor på svenska där hon bl.a gör en underbar tolkning av Ulf Lundells ; ”Jag saknar dig”. Frida har även samarbetat med Bo Sundström från Bo Kaspers orkester, i duetterna ”Drömlänges” & ”Paradiset”. Missa inte denna känslostorm till artist.

Elona Planman

Elona Planman är en annan debutant som är ute på vad hon själv kallar ”Evighetsturnén”, som ni hör av namnet är det en hårt arbetande visartist. Elona tror på sagorna, konsten och musikens kraft att förändra världen.

”Monica Z och Jag”

”Monica Z och Jag” är en programpunkt som verkligen kommer att passa festivalens målgrupp som handen i handsken. Det är, som namnet antyder, en tolkning av den fantastiska sångerskan Monica Zetterlunds liv och musikskatt. Här kommer sångerskan Lena Nilsson tillsammans med  pianisten Fredric Wide bjuda på ett pärlband av Monica Z största hits.

Emilia Gudmunds

Bland de lokala artister som i år besöker festivalen kan vi bl.a nämna Emilia Gudmunds från Lima. Som förutom sitt band ”Millans Combo” gjort sig känd för sin härliga blandning av visor och country. Missa inte detta stjärnskott som kommer framträda tillsammans med den rutinerade gitarristen Kristoffer ”Doffe” Sundberg, som inte missat en festival sedan starten 2007.

Jonna, Patric & Peder

Även den ”lokala vistrion” med Jonna, Patric & Peder kommer göra sin debut på årets festival. De har tidigare spelat på festivalen i andra konstellationer, men lovar i år att bjuda på underbara tolkningar av våra mest älskade visor.

Cornelia Raise

Cornelia Raise är verkligen en ”Up-coming artist” som vi älskar att visa upp på vår festival. Hon bor i Örebro men är ursprungligen från Älvdalen. Cornelia beskriver sig som ”en person på 20 år som har skrivit musik sedan alltid. Jag skriver om allt möjligt, oftast singer/songwriter stuk, och ser min musik som ganska teatralisk”.

Mattias Lies

Under föregående år släppte Mattias Lies sitt fjärde studioalbum ”Arvet”(Valley Music), som firades av med spelningar i USA såväl som på hemmaplan. ”Arvet” är en uppgörelse med det personligt förflutna, nedärvda levnadsmönster och en kärleksförklaring till det liv som finns bortom skuggorna. Med sin gitarr och tusentalet spelningar i bagaget ska Mattias Lies åter drabba vägarna för en vår & sommarturné. Under våren släpps även singlarna Dr. Jekyll och ”En plats på jorden på jorden” på Dalapops label Valley Music.

Anders Mårtensson

Anders Mårtensson imitatör och skådespelare är tillbaka på visfestivalen, ni träffade honom här ifjol och de första 5 åren. Ni har sett honom i Partaj, Så mycket roligare och i Solsidan senaste åren. Anders kommer att vara konferencier och kan hända; Körberg, Zlatan, Kalle Moraeus med flera  kan dyka upp i hans skepnad! Skrattgaranti kan härmed utlovas! Anders är även aktuell  i TV4 i ett underhållningsprogram i höst!

Fler artister tillkommer!

-->