Invigning 2016 – Gunnar Turesson

Vissångare med rötterna i Malungsfors. Medverkade under flera år i den lokala revygruppen ”Tunglä” i Malungsfors. Har jobbat mycket för att bevara vistraditioner. Spelade på den allra första Visfestivalen 2007 i Malungsfors och kommer i år att medverka under invigningen i kapellet.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Invigning 2016 – Jonna & Patrik – sånger från hjärtat

Jonna & Patrik

Jonna & Patrik

Jonna och Patrik Fridholm är musikduon från Malung som även är äkta makar.

Musiken spelar en viktig roll i deras liv och de har spelat och sjungit mycket tillsammans under åren men bara i hemmets lugna vrå.

När paret fick en förfrågan att medverka på en av Trivselkvällarna på Malungs camping för ett år sedan, anade de aldrig att deras första offentliga framträdande bara var början på en mängd fler.

För Jonna & Patrik är det viktigt att välja låtar som betyder mycket för dem och med texter som bland annat beskriver deras liv på olika sätt. På det viset kommer de sin publik nära och berör eftersom musiken kommer ifrån hjärtat. Låtarna hämtar de från genrer som visor, rock/pop och country.

Välkomna till en musikstund för här har ni Jonna & Patrik med musik från hjärtat.
Klicka här för att lyssna på Jonna och Patrik på Soundcloud

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

För Kärlekens Skull – en hyllning till Ted av Partypolarna & Kenneth Gärdestad

Ted_hyllning_Kenneth_PP

Upplev den fantastiska musiken och hör historien från början till slut om artisten och låtskrivaren Ted Gärdestads liv. Teds bror Kenneth, som skrev texterna till sångerna vi aldrig glömmer, berättar och musiken framförs av Johan Eriksson och Partypolarna. En föreställning med både skratt och gråt i dur och moll med Kenneth Gärdestad och Partypolarna.

Partypolarnas hyllning till Ted Gärdestad har tidigare framförts bl.a. på Klockargården med Kenneth i filmade inslag. I Forsgläntan så kommer Kenneth att finnas med på plats tillsammans med bandet för att hylla Ted.

Smakprov från Partypolarnas hyllningshower på Klockargården

Publicerat i Blogg | 2 kommentarer

Byns Mats Larsson med Jonas Hansson – lördag 16/7

Byns Mats Larsson - Foto: Anders Erkgärds

Byns Mats Larsson i Forsgläntan 2012 – Foto: Anders Erkgärds

Byns Mats Larsson är förgrundsfigur och sångare i visgruppen Mylla. Han är välkänd genom radioprogram och framträdanden runt om i landet. Han föddes i Nås under Ingmarsspelens premiärvecka 1959.

Förutom att uppträda på Malungsfors Visfestival med Mylla har han uppträtt tillsammans med Jonas Hansson på en Midnattskonsert i kapellet ett år. Dessutom har han presenterat artister samt berättat historier på Forsgläntans scen under flera år. I år kommer han att uppträda tillsammans med Jonas Hansson.

Här är en inspelning från Malungsfors Kapell då Byns Mats och Jonas spelade på en tidigare festival.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Johan Eriksson – 10-årsjubileum!

Johan-webb

Johan har betraktat livet genom sina visor i drygt 10 år nu. Han har gett ut 3 album med egna sånger. Johan är initiativtagare till Malungsfors Visfestival som i år firar 10-års jubileum. Allt började med ett sorgearbete och som en hyllning av Johan och Jennys förstfödde son Jonathan som föddes och dog 2005. Detta sorgearbete blev i form av visor som sedan utmynnade i Malungsfors Visfestival.

Johan uppträder till vardags både ensam och tillsammans med andra i olika konstellationer, framförallt med bandet Partypolarna.

I år kommer han att uppträda med Partypolarna under en hyllningskonsert på fredagen och med eget material på lördagen. Johan kommer tillsammans med Kristoffer Sundberg och Karin Tenggren bjuda på en resa genom hans sånger som kommit till under de senaste 10 åren.

Publicerat i Blogg | 1 kommentar

Erik Busk gör debut som artist på hemmaplan den 16:e juli

Erik Busk

Erik Busk

Erik Busk är född och uppvuxen i Malungsfors. Han har under skolåren studerat både gitarr och sång i den kommunala musikskolan, men någon artistkarriär blev det aldrig. Gitarren byttes mot miniräknare och ledde till universitetsstudier i ekonomi.

När det nu är dags att göra debut som artist är vi väldigt glada att det sker på gläntans scen! Erik har varit involverad i festivalen sedan första året, men varit mer verksam bakom kulisserna än framme i strålkastarljuset.

Erik kommer att bjuda på en tillbakablick över festivalens tidigare år och spela några av sina favoriter.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Midnattskonsert i Fors kapell med Fjös

Fjös

Fjös

Årets midnattskonsert i kapellet kommer ”lokala” bandet Fjös att stå för. Bandet bildades 2012 då Johan testade att spela en ståbas och blev sugen på att köpa en egen. Då frågade han Navid som han spelat ihop om de skulle köpa var sitt instrument och börja spela bluegrass ”…köper du en banjo så köper jag en ståbas!”

Fjös nuvarande konstellation har spelat ihop sedan 2014. Nu spelar vi, förutom tidigare nämnda instrument, gitarr, mandolin, dobro, cello och fiol. Vår genre är ursprungligen Bluegrass, men vi är starkt influerade av punk, rock och irländska tongångar. Vi kommer att bjuda på fartig Hillbillymusik.

Daniel Andersson – Gitarr/Dobro/sång
Johan Alfredsson – Kontrabas/sång
Navid Hashemi – Banjo
Johanna Sandgren – Fiol
Erica Thorsen – Mandolin/Cello
Erik Gödecke – Gitarr
Tommy Hellström – Gitarr/Sång

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Frida Braxell kommer lördag 16:e juli

Frida Braxell - Foto: Erik Bengtsson

Frida Braxell – Foto: Erik Bengtsson

Blott 25 år gammal, men redan rutinerad i musiksvängen, är Frida tillbaka i friska luften efter att ha spenderat delar av hösten i studion. Album nummer två i ordningen, ”Försök igen när det blir vår” är resultatet som släpptes nu i vår.

Redan som barn skrev Frida egna låtar med mer eller mindre lyckat resultat. Inspirationen kom från den kommersiella musikscenen, men fokus kom med tiden att ligga allt mer på textinnehållet, vilket gör att musiken räknas till genren svensk visa, eller singer/songwriter om man vill låta modern. Textintresset eldades på ytterligare när Frida av misstag kom in på Nordiska Vislinjen.

”Försök igen när det blir vår” har en lite annan ingångsvinkel än debutskivan ”Fattiga Riddare”. Låtarna har till skillnad från debutens snickrats ihop under en kortare och mer intensiv period, samtidigt som den Braxellska stilen rent musikaliskt har förändrats en del.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Cosmetisk Heesvijk – bjuder på säregna tolkningar av Cornelis i Forsgläntan 16/7

Cosmetisk Heesvijk - Foto: Anna Bergström

Cosmetisk Heesvijk – Foto: Anna Bergström

Duon Cosmetisk Heesvijk består av Thilini Guldbrand och Erik Björksten. De gör säregna tolkningar av Cornelis Vreeswijks låtar och dikter med ett sound som täcker allt mellan rå blues och folkmusik till drömska ljudlandskap. Med en förhoppning att göra traditionen aktuell för idag och förena generationer tar de sig stora musikaliska friheter och är alltid en kosmisk upplevelse att bevittna live.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lalla Hansson spelar på fredag 15/7

2012-06-23-Lalla-Hansson-DSC_7393

Poplegendaren Lalla Hansson har haft stora framgångar med hits som Anna och mej (Me and Bobby Mc Gee) och Dagny och har medverkat i grupperna Fabulous Four samt Idolerna. 2012 släppte han sin första nya skiva på 25 år med jordnära sånger om livet precis som det är, här och nu.

Lalla Hansson har varit med på Visfestivalen i Malungsfors två gånger tidigare och kommer nu tillbaka i år igen till vårt 10-årsjubileum. Han spelar på fredagen den 15 juli i Forsgläntan.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar