Frida Braxell kommer lördag 16:e juli

Frida Braxell - Foto: Erik Bengtsson

Frida Braxell – Foto: Erik Bengtsson

Blott 25 år gammal, men redan rutinerad i musiksvängen, är Frida tillbaka i friska luften efter att ha spenderat delar av hösten i studion. Album nummer två i ordningen, ”Försök igen när det blir vår” är resultatet som släpptes nu i vår.

Redan som barn skrev Frida egna låtar med mer eller mindre lyckat resultat. Inspirationen kom från den kommersiella musikscenen, men fokus kom med tiden att ligga allt mer på textinnehållet, vilket gör att musiken räknas till genren svensk visa, eller singer/songwriter om man vill låta modern. Textintresset eldades på ytterligare när Frida av misstag kom in på Nordiska Vislinjen.

”Försök igen när det blir vår” har en lite annan ingångsvinkel än debutskivan ”Fattiga Riddare”. Låtarna har till skillnad från debutens snickrats ihop under en kortare och mer intensiv period, samtidigt som den Braxellska stilen rent musikaliskt har förändrats en del.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *