Sanna Carlstedt i Forsgläntan igen den 16/7

Sanna Carlstedt - Foto: Susanna Forsell

Sanna Carlstedt – Foto: Susanna Forsell

Sanna Carlstedt föddes i Södermanland i byn Julita, blev med bröstmjölken ”matad” med Taube och Bellman. Med Far kom Stefan Demerts ”Visor för smutsiga öron”, genom brorsan kom Lundell. I försök att uppfostra och dana sin ”argbigga” till dotter fylldes vardagen med musik, sång och åter igen musik, musik och musik! Frukten av detta blev Sanna…

Hon har på bara några år växt upp till en klassisk svensk visartist som kan konsten att både roa och oroa. En av vår tids absolut tuffaste kvinnliga artister, som alltid säger vad hon tycker samtidigt som hon sjunger som en häst sparkar.

Sanna har, med all rätt, fått både Fred Åkerström stipendium, LO:s kulturstipendie och en hel kärve andra utmärkelser. Hon har spelat på varenda festival värd namnet och i snart sagt varannan svensk buske.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *